Un any després de l’esclat de la pandèmia mundial, les universitats públiques estan en una situació límit. Si bé és cert que la gestió d’aquesta situació excepcional ha comportat nous reptes i nous problemes pel dia a dia de l’estudiantat, també és cert que la pandèmia no ha fet més que posar de manifest cada un dels problemes que ja patia l’ensenyament superior després d’anys de menyspreu i maltractament a aquest. És precisament el model d’universitat cada cop més mercantilitzada la que ens està conduint a una situació on l’exclusió, la desigualtat i la manca de qualitat educativa estan a l’ordre del dia.


Sent conscients que ens endinsem a una més que probable crisi econòmica on l’educació estarà en el punt de mira de l’austeritat, les retallades i la recerca de “l’eficiència”, i sabent que això afecta negativament a diferents àmbits de l’educació, l’estudiantat fem una primera passa endavant per posar unes línies vermelles pel nou cicle que tot just comencem. Per començar a revertir la situació que ens ha portat fins aquí.


El Moviment Estudiantil presentem el Compromís contra la Crisi Educativa al conjunt dels rectors i rectores de les universitats públiques de Catalunya, i concretament, a la Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) com a agent a qui ens dirigim. Esperem que la pandèmia hagi servit per encarar decididament un canvi qualitatiu al què entenem com a ensenyament superior i confiem en que podrem comptar amb els rectors i rectores per fer aquest primer pas, que és de mínims i de sentit comú.

-->